VLP Beesel schuift Jan Hendriks als nieuwe fractievoorzitter en lijsttrekker naar voren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen

VLP Beesel schuift Jan Hendriks als nieuwe fractievoorzitter en lijsttrekker naar voren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen

Tijdens de besluitvormende raadsvergadering van 24 januari 2022 maakte de VLP bekend dat Gé Derks, de huidige fractievoorzitter van de VLP, het stokje overdraagt aan Jan Hendriks.


Enkele maanden geleden is de heer Jan Hendriks benoemd tot raadslid namens de VLP in verband met het vertrek van de heer Van Tegelen. Al snel bleek dat de heer Hendriks zich weer als een vis in het water voelde. Zijn kennis en kunde bleek een enorme aanwinst voor de fractie en de gemeenteraad van Beesel te zijn. Hij was immers al eerder raadslid geweest namens de VLP in de periode 1998 tot 2010. De heer Gé Derks had al in een eerder stadium aangegeven zijn huidige drukke baan moeilijk te kunnen combineren met zijn rol als fractievoorzitter. In goed onderling overleg is dan ook besloten dat de heer Jan Hendriks het fractievoorzitterschap over gaat nemen van de heer Gé Derks. De ledenvergadering van de VLP is hiermee akkoord gegaan. De heer Gé Derks blijft wel actief als raadslid namens de VLP om zijn ervaring en deskundigheid te kunnen blijven inzetten voor de VLP en de gemeente Beesel.


De heer Jan Hendriks is de lijsttrekker namens de VLP in de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. In de top 5 staan de huidige raadsleden Ilona Franssen-Levels (2), Lon Smeets (3), Gé Derks (4) en Bert van den Beucken (5). Op de kandidatenlijst van de VLP staan 38 namen waarvan 9 vrouwen. Het is een gemengd gezelschap waarin jong en oud vertegenwoordigd is en die een goede afspiegeling is van de samenstelling van de inwoners van de gemeente Beesel.


Wij feliciteren de heer Hendriks met deze benoeming als fractievoorzitter en lijsttrekker en wensen hem enorm veel succes.