VLP blij met conclusie Arriva betreffende sluittijd overweg

VLP blij met conclusie Arriva betreffende sluittijd overweg

Op 7 mei publiceerde de VLP een artikel waarin we onze bezorgdheid uitspraken over de overweg aan de Broeklaan in Reuver. De sluittijd van de overweg tussen aankomst en vertrek van de elkaar hier kruisende treinen zorgt nadrukkelijk voor gevaarlijke situaties. Onderstaande foto laat zo’n moment zien. De slagboom ging open en direct weer dicht. De VLP gaf in het artikel aan hier vragen over te zullen stellen aan Prorail en contact te zullen opnemen met de verantwoordelijk wethouder.

Onze inspanningen hebben erin geresulteerd dat er binnenkort een gesprek zal plaatsvinden tussen een raadslid van de VLP, de verantwoordelijk wethouder en Prorail waarin uitgebreid zal worden ingegaan op de voorliggende problematiek en de in onze ogen aanwezige oplossingen.

De VLP is blij dat ook in een artikel van DDL van heden, 23-08-2019, genaamd “Zelfs sluittijd overweg kan dienstregeling Maaslijn helpen” uitgebreid aandacht wordt geschonken aan de problematiek op de Maaslijn voor wat betreft de dienstregeling in het algemeen maar ook specifiek de sluittijden van overwegen . In dit artikel wordt een voorbeeld benoemd dat precies de problematiek verwoordt die wij eerder schetsten voor de overweg aan Broeklaan.

Door het niet meer openen van de slagbomen tussen aankomst en vertrek van de zich kruisende treinen behaalt Arriva als vervoerder een belangrijk tijdsvoordeel waardoor de dienstregeling beter kan worden ingehouden en gelijktijdig, en dat is voor de VLP het belangrijkste voordeel, verminderen de gevaarlijke situaties aanzienlijk.  

Als VLP zullen wij de voortgang nadrukkelijk verder bewaken en u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.