Janine Heijmans, jong en betrokken

Janine Heijmans, jong en betrokken

“Hallo, voor diegene die mij nog niet kennen mijn naam is Janine Heijmans. Ik ben 22 jaar jong, woonachtig in de gemeente Beesel en een Reuvernaar in hart en nieren. Op moment volg ik met veel plezier de studie Leraar Geschiedenis Voltijd in Sittard. In de weekenden en vakanties ben ik werkzaam als badjuffrouw bij het SubtropischzwembadLandal de Lommerbergen. 

Van jongs af aan ben ik al een stuiterbal vol met energie, die energie zou ik graag inzetten voor de gemeente Beesel. Daarom heb ik de keuze gemaakt om lid te worden van de lokale partij, de VLP. Naar mijn mening miste de partij nog iemand die de stem voor de studenten uit de gemeente Beesel kan zijn. Mijn focus ligt dan ook op de jongeren uit de gemeente Beesel, vooral voor de groep studenten die woonachtig is in onze gemeente. Die groep studenten is helaas een groep die vaak vergeten wordt.

Een aantal zaken waar ik me de komende tijd mee bezig zal gaan houden zijn: zorgen voor een prettige studieplek in de gemeente Beesel, aandacht besteden aan de mentale gezondheid van de jongeren en de jongeren betrekken bij de lokale politiek. De gemeente Beesel mist momenteel een plek waar studenten kunnen studeren of hun online lessen kunnen volgen. Nu moeten ze daarvoor naar omliggende steden zoals Venlo, Roermond of zelfs nog verder weg. Vooral door de coronapandemie is juist zo’n studieplek belangrijk geworden. De grens tussen school en thuis is vervaagd, wat niet bevorderlijk is voor de mentale gezondheid van onze studenten. 

Jongeren betrekken bij de lokale politiek is uitermate belangrijk voor de toekomst van onze gemeente; de jongeren zijn de toekomst. Veel jongeren weten niet wat zich afspeelt binnen de lokale politiek, ze weten niet eens hoeveel invloed de lokale politiek kan hebben op hun leven en vele jongeren voelen ze zich niet gezien of gehoord door de lokale politiek. Daar wil ik samen met de VLP verandering in brengen.

Als afsluiter het volgende: ik kijk er ontzettend naar uit om vol energie aan de slag te gaan met deze kwesties. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de jongeren en studenten zich betrokken gaan voelen bij onze mooie gemeente”.