VLP wethouder Linda Nijssen

VLP wethouder Linda Nijssen

Beste mensen,

Inmiddels liggen de verkiezingen bijna 3 maanden achter ons. De formatiegesprekken hebben plaatsgevonden en samen met het CDA en de Beeselse Lijst vormt de VLP de coalitie die de komende 4 jaren richting gaat geven aan de weg die de gemeente Beesel gaat afleggen.

Een weg met uitdagingen die we met een College van B&W en de gemeenteraad gaan afleggen en waar we als VLP veel vertrouwen in hebben. Namens de VLP heeft Linda Nijssen-van den Beucken plaatsgenomen als wethouder in het college van Burgemeester en Wethouders.

Voor de mensen die de VLP volgen en kennen is Linda geen onbekende. In 2017 is Linda lid geworden van de VLP en vanaf 2018 heeft ze een belangrijke rol gespeeld als fractievertegenwoordiger namens de VLP met als aandachtsgebied de beeldvorming en informatievoorziening betreffende het sociale domein. Graag stellen wij haar aan u voor;

Linda is getrouwd met Jan Nijssen, heeft 3 dochters, is geboren in Belfeld en woont sinds 2001 in het kerkdorp Beesel na eerst in de kernen Offenbeek en Reuver te hebben gewoond.

Ik schreef het al eerder, het sociale domein heeft haar bijzondere aandacht. Linda is in 1990 bij de Zorggroep gestart in de zorg als ziekenverzorgende. Na 18 jaar in de uitvoering heeft ze de management opleiding aan de hoge school Arnhem-Nijmegen gevolgd. Vanaf 2008 heeft zij als teamleider Wonen, Welzijn en Zorg gewerkt bij die zelfde Zorggroep voor de teams intra en extramurale zorg, waarna in 2015 de overstap volgde naar de gemeente Venlo als coördinator van de social wijkteams en Huizen van de Wijk. Een uitdagende baan waarbij ze verantwoordelijk was voor onder andere de Huizen van de Wijk, open inlopen en het sociale wijkteam WMO en jeugd en de transformatie van overheid naar lokaal dichtbij. In 2019 is Linda gaan werken in de gemeente Kerkrade als clusterleider Jeugd, WMO, toegang en backofficeen was ze onderdeel van het managementteam.

Linda gaat een uitdagende periode tegemoet waarbij zij verantwoordelijk is voor de volgende portefeuilles; WMO, Participatie (bijstand, participatiewet, leer-werk bedrijf), Inclusieve samenleving, Integratie, Sociale inzetbaarheid,Integrale aanpak wijken (samen met wethouder Anouk Huijs), Activiteiten en evenementen, Kunst en Cultuur, Recreatie en Toerisme en Toekomstbestendige verenigingen en accommodaties.

Als VLP hebben wij er het volste vertrouwen in dat de gemeente Beesel met Linda Nijssen een wethouder heeft gekregen die haar mannetje staat, uitdagingen niet uit de weg gaat en open staat voor de inwoners, bedrijven en verenigingen in onze mooie gemeente

Wij wensen Linda veel succes toe.

Jac Heijnen
Voorzitter VLP