VLP Nieuwflits: Gevaarlijke situatie blijft

VLP Nieuwflits: Gevaarlijke situatie blijft

Op 7 mei 2019 informeerden wij u over de gevaarlijke situatie bij de spoorwegovergang aan de Broeklaan te Reuver. We zegden u toe contact op te nemen met Prorail om deze aan de kaak te stellen en samen te zoeken naar een veilige oplossing.

Samen met wethouder Roelofs heeft de VLP een gesprek gevoerd met de directeur van Prorail en zijn we gaan kijken naar de situatie bij de overweg. Naar aanleiding hiervan hebben er verdere gesprekken plaatsgevonden en is er gekeken naar de eventuele mogelijkheden om de overweg gesloten te houden tussen aankomst en vertrek van de zich kruisende treinen.

Op 14 januari 2020 kregen we bericht van Prorail. Men geeft aan dat binnen de technische regelgeving en techniek er geen mogelijkheid aanwezig is om een zogenaamde vasthoudschakeling te realiseren. Men heeft dit in het verleden wel geprobeerd op een andere locatie op de Maaslijn maar het systeem bleek onbetrouwbaar te zijn en is qua veiligheid destijds afgewezen. Het mag duidelijk zijn dat wij als VLP teleurgesteld zijn. We hadden graag een veilige oplossing gehad om het “snel oversteken” tussen aankomende en vertrekkende trein te voorkomen. Wat rest is een hernieuwde oproep aan onze burgers om in het belang van hun eigen veiligheid te wachten totdat de slagbomen daadwerkelijk open staan en bellen en lampen uit zijn.