Woonwagen -en Standplaatsenbeleid gemeente Beesel goedgekeurd.

Woonwagen -en Standplaatsenbeleid gemeente Beesel goedgekeurd.

Tijdens de raadsvergadering van 23 september 2024 heeft de Gemeenteraad het nieuwe woonwagen -en standplaatsenbeleid vastgesteld.

Een bijzondere samenwerking tussen potentiële woonwagenbewoners, de gemeente Beesel en de woningstichtingen Nester en Woonwenz. Ook de fractie van de VLP vindt het belangrijk dat er ook voor deze doelgroep mogelijkheden zijn in onze gemeente.

In het voortraject is er goed geluisterd naar de mening van de toekomstige woonwagenbewoners. Hun inbreng heeft mede geleid tot deze beleidsnotitie. Het voorstel was zelfs zo goed verwoord dat het uiteindelijk in de raadsvergadering een hamerstuk is geworden.

De gemeente kan nu aan de slag met de uitvoering. De bedoeling is dat er vóór 2030 zeven standplaatsen worden gerealiseerd in onze gemeente. Of deze alle zeven bij elkaar komen te liggen of verspreid worden over meerdere plekken is nog niet duidelijk.

Als fractie hebben we aangegeven dat 2030 wel erg ver weg ligt. We hebben de vraag gesteld of die termijn niet korte kan. Met name locaties waar de gemeente zelf eigenaar van is bieden mogelijkheden om sneller standplaatsen te realiseren.

Als VLP blijven wij dit dossier volgen.


Author: Yannek van Schendel